Östersunds snöskoterklubb skänkte 27 800:- på uppdrag av publik och partners till Basse on tour.

När Basse on tour avslutades i Östersund hade passade Östersunds snöskoterklubbs ordförande Roger Lundholm att bjuda på en överraskning. Han överlämnade två checkar på totalt 27 800:- från Arctic Cat Cup.

– Det var ju så att företagen som hjälpte oss att bygga banan tyckte att vi skulle ge deras ersättning på 20 000:- till Bassestiftelsen istället. När publiken på finaldagen fick höra det så ville inte de vara sämre så de samlade ihop ytterligare 7 800:-, säger Roger Lundholm.

Företagen som står bakom gåvan är EAG Entreprenad, Lignells maskinentreprenad, Mattssons traktor, Molunds trafik, Olofssons åker, Sankans Åkeri, Sug & Spol Krokom, Sören Larsson & son samt Tore Eliassons åkeri.

Tina Henriksson som tog emot gåvan var mycket rörd:
– Det är fantastiskt roligt att så många vill skänka till Bassestiftelsen. Roligt att ett skoterevenemang dragit ihop så här mycket pengar, och passande att vi får ta emot det under skoterturnén Basse on tour, säger Tina.

Basse on tour kördes för tredje året och initiativtagaren Patrik Zackrisson var nöjd.
– Det har varit både upp och ner när det gäller deltagare på de ställen vi varit. Men överlag har det varit en härlig resa.

bassestorFakta:
Basse on tour är en skoterturné där alla inblandade ställer upp ideellt för att samla in pengar till Bassestiftelsen. Initiativtagare till turnén är Patrik Zackrisson. Deltagare 2013 var bland annat Patriks Combo, Marmelandorkestern, Ständut Blakk, Micke Mojo, Jonglören Bobbo och Yvonne Ryding.

Bassestiftelsen ändamål är att verka barn och ungdomars trivsel när de vårdas på Östersunds sjukhus.

Kommentarer inaktiverade.